Dienst

Loopbaanadvies

Twijfel je over je huidige baan en weet je niet goed wat je wél wilt? Met een loopbaantraject kom je erachter wat je drijfveren zijn.

Een loopbaantraject begint met een loopbaanoriëntatie. We gaan samen in gesprek om jouw kwaliteiten inzichtelijk te maken. Daarna kijken we hoe we die kwaliteiten kunnen benutten om het beste en leukste uit je werk te halen.

Samen komen we erachter wat jouw vaardigheden, interesses en werkwaarden zijn. We kijken naar je functioneren zowel zakelijk als privé en je leert hoe je hier zelf alles uit kunt halen. Aan het einde van een loopbaantraject heb je antwoorden op de vragen:

  • Past dit werk nog wel bij mij?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Waar ligt mijn passie?
  • Welke loopbaankeuzes kan ik maken?
Dit ziet er als volgt uit:

Stap 1 – Intake

Dit is een vrijblijvende kennismaking. Samen brengen we je loopbaanvraag en persoonlijke doelen in kaart.

Stap 2 – Verleden

Dit doen we op basis van terugkijken. We ontdekken samen wat de laatste jaren je hebben gebracht door naar je cv te kijken. Welke waarden en normen ken je  en zijn belangrijk voor jou. Waar ben je trots op tot nu toe.

Stap 3 – Heden

We ontdekken je kwaliteiten en wat je energie geeft. We brengen in beeld wat bij jou past.

Stap 4 – Toekomst

Van daaruit kijken we met een open blik naar de toekomst. Wat als alles mogelijk zou zijn, wat zou je willen. Hoe kunnen we dat vertalen naar de arbeidsmarkt en wat is realistisch.

Stap 5 – Actieplan

Alle inzichten en informatie bundelen we in een concreet actieplan. En we bepalen samen hoe je dit actieplan gaat vormgeven, wie je daarvoor nodig hebt en maken hiervoor een planning. Ook is het mogelijk om de stap richting jobmarketing te zetten, voor meer informatie hierover, bekijk de sectie hieronder.

Dienst

Outplacement

Wil je een werknemer een passend outplacement traject aanbieden? Ben je je baan kwijtgeraakt of heb je met je werkgever overlegd dat jullie afscheid nemen?

Belangrijk in een outplacementtraject is dat we stilstaan bij dit afscheid voor we de draad weer oppakken. Je doorloopt verschillende fases om te komen tot een nieuwe baan. Hoe een outplacementtraject eruit ziet bepalen we samen in een eerste gesprek. Op basis daarvan maken we een planning. Daarbij kijken we welke stappen zoals beschreven in een loopbaantraject onderdeel moeten zijn. Ook werken we aan de techniek van het netwerken, een cv en motivatie en het vinden van vacatures.

De duur van een traject is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ik werk met trajecten vanaf 3 maanden, tot uiterlijk het moment dat iemand een nieuwe baan heeft gevonden.

Dienst

Jobmarketing

Jobmarketing is een combinatie van de vakgebieden loopbaancoaching en marketing. Hoe verover jij je ultieme baan!

We focussen hierbij op het netwerken, cv/motivatie én Linkedin. Hierbij ga ik er vanuit dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt en goed weet wat je wil.

We kijken naar de gevraagde eisen in een baan en passen daar je cv en linkedin op aan. Voor het maken van het cv zal ik je interviewen zodat de dingen die voor jou ‘gewoon’ zijn geworden in je werk ook gaan opvallen. Hierbij maken we slim gebruik van trefwoorden en zetten we de juiste werkervaring op een rij. Je leert hoe je linkedin kunt gebruiken in het netwerken en zoeken van werk en hoe je je profiel optimaal kunt benutten. Het doel van jobmarketing is zorgen dat je aan de sollicitatietafel beland!

Dienst

Re-integratie 2e spoor

Begeleiding en coaching naar een passende en duurzame baan.

Tijdens een 2e spoor traject gaan we samen op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk voor de werknemer. Ik werk altijd op basis vaan een persoonlijk op maat gemaakt plan.

Focus op wat wél kan!

Een traject begint met een intake waarbij de functie en beperkingen van de werknemer besproken worden. Vervolgens maak ik op basis daarvan een plan van aanpak. Vervolgens gaan we kijken naar mogelijkheden en brengen we wensen en kwaliteiten in kaart. Samen werken we aan een cv, motivatiebrief en gesprekstechnieken. Indien er nog geen concrete mogelijkheden zijn voor werk, kijken we eerst naar mogelijkheden voor een passende werkervaringsplaats. Indien er een passende functie is gevonden, houd ik graag nog contact om werknemer te helpen zijn draai te vinden.

Dienst

Trainingen & workshops

De trainingen of workshops die ik aanbied zijn gericht op een proactieve en positieve manier te helpen kansen op een nieuwe baan te vergroten. Dit kan gaan over loopbaanoriëntatie, solliciteren/ Linkedin of trainingen die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en kracht.

Aanbod:

  • Sollicitatietraining (Linkedin is onderdeel)
  • Koersonderzoek
  • Van Werkstress naar werkplezier
  • Sleutelen aan je functie
  • Luisteren is een kunst (voor leidinggevende)
 

In overleg zijn er altijd mogelijkheden voor maatwerk. 

Kom vrijblijvend kennismaken en
ontdek hoe dit voor jou is: